Blog

 

Ljubezen v cvetju

 

Mesec februar je najkrajši mesec v letu, vendar skoraj vsak teden vsebuje nek praznik. Če slučajno nanese, da je v februarju tudi pust, je mesec eno samo praznovanje. Njegovo staro poimenovanje svéčan bi lahko glede na vse dogajanje naglasili tudi svečán.

 

 

 

Bodimo kulturni

Mesec februar velja v naši ljubi deželici za mesec kulture, saj v njem obeležujemo največji kulturni praznik pri nas, Prešernov dan.

 

Leto 2019 bo pestro …

Vse napovedi raznoraznih astrologov in razlagalcev prihodnosti »svarijo« pred viharnim in nevarnim letom, ki je pred nami. Pa naj bo, kakor hoče,  med našimi zelenimi valovi bo 2019 pestro, zanimivo in dogodkov polno, saj smo ob 200. obletnici rojstva našega slavnega rojaka dr. Ignacija Knobleharja razglasili KNOBLEHARJEVO LETO.

O božiču


Kot vsaka stvar se tudi adventni čas počasi izteka. Božič je pred vrati, za mnoge, tako verujoče kot neverujoče, najlepši praznik v letu. Ob božiču se po navadi zbere vsa družina in čeprav je to krščanski praznik, je bolj pomembno, da je to predvsem družinski praznik. Praznik topline in svetlobe.

 

O snegu …

 

Kaj je na snegu oz. na snežinkah, da tako magično vplivajo na ljudi? Prvi sneg nove sezone marsikoga razveseli. Ko otroci zagledajo snežinke, jih je težko zadržati v topli notranjosti hiš, saj bi na vsak način želeli ven, z jezički loviti snežinke ali pa delati angelčke na tleh.

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov
in druge zapise zelenih valov.
Zapiši svoj email naslov
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.