Datum dogodka: 09.07.2022

Eterična olja in hidrolati prihajajo vse bolj v modo zaradi vključevanja teh surovin v izdelke.

 

 

Dobrih eteričnih olj je na našem tržišču zelo malo. Predvsem so redčena uvožena olja, ali pa povsem sintetični proizvodi. Sami si želimo imeti kakovostno eterično olje, ki ima izrazit vonj po rastlini, katero destiliramo. Na delavnici vam ne želimo prodajati destilatorjev, ampak naučiti, kako si sami destilirate eterično olje. Razjasnili bomo pojme eterično olje, absolut, hidrolat in še nekatere druge. Sami boste pripravili zelišče za destilacijo in ga destilirali.

                         

Čas trajanja:                         predvidoma usposabljanje traja 4 ure

Čas izvedbe:                         9.7.2022 ob 10. uri

 

Tema delavnice:

  • načini in tehnike pridobivanja eteričnih olj
  • različni tipi destilatorjev
  • parna destilacija razpoložljivega zelišča

Način usposabljanja:          10% teoretično in 90% praktično

Število udeležencev:           od 5 do 10    

Izvajalec:                               Zeliščna kmetija KALAN

Kraj izvedbe:                        Zeliščna kmetija Kalan (Podlešje 12, Kalobje)

Cena delavnice:                   Brezplačno (prednost pri udeležbi imajo udeleženci celotnega

                                                sklopa predavanj/delavnic v okviru Akademije zeliščarstva)   

Opombe:                               Primerna zaščitna obleka - delovna halja in kompaktna obutev. Dobljeno eterično olje in hidrolat

                                                udeleženci odnesejo domov.

Prijave do zasedbe prostih mest: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501


Izvedba aktivnosti je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«.      

 

 

Izobraževanje je organizirano v okviru Akademije zeliščarstva »Postani zeliščar«, sklopa delavnic/predavanj, s katerimi spodbujamo k pridelavi in predelavi zdravilnih rastlin in zelišč. 

 

O izvajalcih:

Zeliščna kmetija KALAN letos obeležuje 27 let, odkar so svoje 20 letno ljubiteljsko delo z zelišči spremenili v poklic. Svoje 47 letne izkušnje prenašajo na mlajše generacije oziroma tiste, ki si želijo zelišča bolje spoznati. Zato izvajajo različne delavnice in celovito izobraževanje za pridelovalce in predelovalce zdravilnih zelišč.

 

Udeležite se lahko posamezne delavnice/predavanja ali sklopa delavnic/predavanj. Udeleženci po zaključku izobraževanja prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju. Na vsako delavnico/predavanje so zaradi omejenega števila udeležencev obvezne prijave (do zasedbe prostih mest). Prijava je veljavna po plačilu predračuna za posamezno predavanje/delavnico. Prednost pri prijavi na brezplačne delavnice imajo udeleženci celotnega sklopa predavanj/delavnic. Kontakt: Rok Petančič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501.

 

Organizator izobraževanj je Občina Škocjan, nosilka Zeliščarskega centra JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com), v sodelovanju z Zeliščno kmetijo Kalan.

Vzpostavitev Zeliščarskega centra JV Slovenije je bila delno sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.