Datum dogodka: 06.09.2022

Ste tudi vi naveličani svojega poklica in bi se raje, kot da dnevno odhajate na delo, začeli poklicno ukvarjati z zeliščarstvom, pa ne veste, kako?

 

 

Na predavanju vas bomo spoznali z različnimi oblikami registracije. Kako pravilno opremite svoje proizvode. Kje, kako in katere proizvode morate registrirati. Kakšne obdavčitve prinašajo posamezne oblike registracije in še veliko več. Pomen pravilne registracije nam prinaša zadovoljstvo, saj bodo obiski inšpektorjev redkejši in brez večjih pritiskov.

 

Tema predavanja:              

  • registriranje kmetijske dejavnosti,
  • dopolnilna dejavnost na kmetiji,
  • osebno dopolnilno delo,
  • registriranje pripravkov iz zelišč,
  • pravilno deklariranje pripravkov,
  • zakonodaja, ki ureja področje zeliščarstva.

 

Komu je namenjeno:          odraslim ljubiteljem zelišč

Čas trajanja:                         predvidoma 2 uri

Čas izvedbe:                          6. 9. 2022 ob 18.00

Način usposabljanja:          100% teoretično

Število udeležencev:            od 5 do 20

Izvajalec:                               Zeliščna kmetija KALAN

Kraj izvedbe:                        Zeliščarski center JV Slovenije, Zagrad 37, 8275 Škocjan

Cena delavnice:                   25,00 €/osebo

Način in rok plačila:            po predračunu do roka za prijavo

 

Prijave do zasedbe prostih mest: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501

 

 

Izobraževanje je organizirano v okviru Akademije zeliščarstva »Postani zeliščar«, sklopa delavnic/predavanj, s katerimi spodbujamo k pridelavi in predelavi zdravilnih rastlin in zelišč. 

 

O izvajalcih:

Zeliščna kmetija KALAN letos obeležuje 27 let, odkar so svoje 20 letno ljubiteljsko delo z zelišči spremenili v poklic. Svoje 47 letne izkušnje prenašajo na mlajše generacije oziroma tiste, ki si želijo zelišča bolje spoznati. Zato izvajajo različne delavnice in celovito izobraževanje za pridelovalce in predelovalce zdravilnih zelišč.

 

Udeležite se lahko posamezne delavnice/predavanja ali sklopa delavnic/predavanj. Udeleženci po zaključku izobraževanja prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju. Na vsako delavnico/predavanje so zaradi omejenega števila udeležencev obvezne prijave (do zasedbe prostih mest). Prijava je veljavna po plačilu predračuna za posamezno predavanje/delavnico. Prednost pri prijavi na brezplačne delavnice imajo udeleženci celotnega sklopa predavanj/delavnic. Kontakt: Rok Petančič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501.

 

Organizator izobraževanj je Občina Škocjan, nosilka Zeliščarskega centra JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com), v sodelovanju z Zeliščno kmetijo Kalan.

Vzpostavitev Zeliščarskega centra JV Slovenije je bila delno sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.