Datum dogodka: 16.02.2023

Robert Osterman (1968) ni zdravnik, niti kako drugače povezan z zdravilstvom, farmacijo, medicino in vsem ostalim, kar je povezano z zdravjem.

 

 

Celo življenje je v podjetniških vodah. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani pravnik in mediator. Zadnjih 22 let pa ga neskončna radovednost vodi po literaturi, ki obravnava prehranske navade ljudi in s tem povezane posledice. Največ pozornosti namenja neodvisnim avtorjem, saj meni, da so le-ti verodostojen vir informacij.

 

Vse se je začelo ob branju radikalne Wandmakerjeve knjige »Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem«! Nadaljevalo se je z ostalimi knjigami »odmika od tradicionalnega načina življenja«. Ob branju tovrstnih knjig in preizkušanju prebranega na sebi, ugotavlja, da vse napisano drži.

 

In več literature kot prebere, bolj nezadovoljen je z obstoječim načinom zdravstvenega sistema. Zaradi tega je postal »nezadovoljen državljan«. Zaradi nevednosti, nepoučenosti in naivnosti s(m)o na milost in nemilost prepuščeni zdravnikom. Tej naivnosti lahko naredimo konec samo z osveščanjem. Ljudje imamo pravico izvedeti, da obstaja tudi druga, bolj človeška plat zdravljenja. Tudi sam želi biti del zgodbe o osveščanju. Zato je zbral in povzel poglavja literature najuglednejših svetovnih avtoritet s področja zdravljenja s prehrano in odmikom od tradicionalnega načina življenja. Pri svojem pisanju je šel za razliko od ostalih malo dlje v preteklost in na ta način bralcu še bolj osvetlil vzroke in posledice! V bistvu ni pomembno, ali se s povzetimi mislimi in načini iz knjige strinjaš, pomembno je, da si spoznal obstoj možnosti, ki jih lahko uporabiš, ne glede na to, ali nameravaš pozdraviti resno bolezen, manjšo zdravstveno težavo ali pa samo začeti z bolj zdravim življenjem. Morda boš začel s spremembami takoj, mogoče čez mesec dni ali leto. Morda moraš prej še temeljito premisliti o svojem dosedanjem življenju in zaključiti določene »projekte«. Ko dobiš pomembne informacije in veš, česar doslej nisi vedel, opravičila za tvoja dejanja v nadaljevanju torej ni več!

 

Po izidu priročnika Sadež Zdravja, ki se posveča predvsem zdravi prehrani, je začel raziskovati vodo. Od dveh neodvisnih avtorjev, ki jih povzema v knjigi »dr. Voda – zdravi z vodo«, je izvedel več, kot bi verjetno smel izvedeti povprečno radoveden državljan…

 

Dognanja in ugotovitve o hrani in vodi za zdravje nam bo Robert Osterman predstavil v četrtek, 16. februarja 2023, ob 18. uri v Zeliščarskem centru JV Slovenije (Zagrad, občina Škocjan).

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava
na tel. 041 450 501 ali e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.