Tematske poti

Prelepa narava vabi, da se potopiš med njene valove in najboljši način je, da se v miru sprehodiš po številnih pešpoteh
in v polnosti užiješ vse, kar ti ponuja.
Za velike in male pohajkovalce, željne odkrivanja lepih kotičkov naših krajev, je na voljo več tematskih poti,
ob katerih lahko spoznavate bogato kulturno in naravno dediščino območja.

 

 

 •  

  Metelkova pot

   

  V spomin na rojaka jezikoslovca Frana Metelka se ob kulturnem prazniku v februarju po poti odpravijo pohodniki izpred Metelkovega doma oziroma Metelkovine v Škocjanu preko Dolenjih in Gorenjih Dol ter Telčic proti Telčam. Metelko si je zelo prizadeval, da bi škocjanski kaplan oskrboval tudi podružnico na Telčah. 

   

  Pot zahteva 3-4 ure zmerne hoje z vmesnimi postanki.

  Preberite več ...  
 •  

  Knobleharjeva pot

   

  Knobleharjeva pot povezuje točke v okolici Škocjana, ki so kakor koli povezane s slavnim rojakom dr. Ignacijem Knobleharjem. Bogato naravno okolje in izjemno zgodovinsko ozadje teh krajev je zanimivo tako za ljubitelje umetnostne zgodovine kot tudi za tiste, ki cenijo neokrnjeno naravo, ali pa se želijo zgolj oddaljiti od napornega vsakdana.

   

  Pot vodi iz Škocjana preko Hrastulj do geometrijskega središče Občine Škocjan, od tam pa čez Reso in Zaboršt na Bučko. Z Bučke se pot nadaljuje na Stopno in preko Zloganja, zaključi se v Škocjanu. Pot je v celoti dolga ca. 12 km, zelo razgibana in primerna za vsakogar.

   

  Preberite več ...  
 • Mlinarjeva pot

   

  V preteklosti so se na območju občine Škocjan vrtela številna mlinska kolesa. Žal mlini izgubljajo svojo nekdanjo podobo, izrazoslovje mlinarjev, stare zgodbe in pesmi izginjajo v pozabo. Z Mlinarjevo potjo lokalna skupnost želi ohraniti delček bogate dediščine tega območja.

   

  Krožna pot z izhodiščem na Bučki je dolga 7,5 km, na njej je več postojank z zanimivimi nalogami, vodi nas mimo 6 nekdaj delujočih mlinov ob potoku Čolnišček (Košakov, Sedlarjev, Marjetičev, Hrovatov, Vajsov in Remičev mlin). Primerna je za vse starostne skupine.

   

  Preberite več ...  

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Invalid Input

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.