Blog

 

Leto 2019 bo pestro …

Vse napovedi raznoraznih astrologov in razlagalcev prihodnosti »svarijo« pred viharnim in nevarnim letom, ki je pred nami. Pa naj bo, kakor hoče, zagotovo je to, da bo med našimi zelenimi valovi 2019 zares pestro, zanimivo in dogodkov polno, saj smo razglasili KNOBLEHARJEVO LETO, ko obeležujemo 200. obletnico rojstva našega slavnega rojaka dr. Ignacija Knobleharja.


Na dobro obiskani tiskovni konferenci v začetku decembra 2018 je župan Jože Kapler razglasil 2019 za Knobleharjevo leto. Občina Škocjan bo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem, Muzejem krščanstva na Slovenskem, Škofijo Novo mesto, škocjansko osnovno šolo, krajevno knjižnico, kulturnim društvom in drugimi pripravila preko 30 različnih prireditev v Knobleharjev spomin. Za vsakogar se bo nekaj našlo, zato  spremljajte spletno stran Občine Škocjan in naš Facebook profil Med zelenimi valovi, kjer bomo objavljali dogodke in utrinke z njih.


Prvi izmed zanimivih dogodkov se bo odvil že v petek, 25. januarja 2019, ob 10. uri, ko bo v prostorih Občine Škocjan potekala slavnostna predaja priložnostne znamke ob Knobleharjevem jubileju. Nagovorila nas bosta g. Cveto Sršen, direktor poslovne enote Celje s Pošte Slovenije in dr. Marko Frelih, odgovorni kustos in muzejski svetnik iz Slovenskega etnografskega muzeja. Možen bo tudi ogled manjše razstave znamk v povezavi s Knobleharjevim časom, ki jo bo pripravil g. Janez Žakelj v sodelovanju s Filatelističnim društvom Novo mesto.

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.