Blog

 

Marlboro Man

 

Ali veste, da je bila znamka cigaret Marlboro v začetku na trgu predstavljena kot izdelek za ženske? In kako je Marlboro Man vse postavil na svoje mesto?


V 50. letih prejšnjega stoletja je tobačna industrija zaradi pritiskov strokovnjakov o škodljivosti kajenja začela promovirati cigarete s filtrom. Sprva so te, »bolj varne« cigarete, veljale za ženski produkt in se med moškimi kadilci niso prijele. A oglaševalec Leo Burnett je leta 1954 z učinkovito oglaševalsko kampanjo preobrnil miselnost ljudi in s postavnim in možatim kavbojem, ki je postal sinonim za znamko Marlboro, povzdignil dobičke družbe Philip Morris v višave.


A še tako učinkovita oglaševalska kampanja ni mogla prikriti dejstva, da je kajenje izredno škodljivo in da je število smrti povezanih s kajenjem iz leta v leto naraščalo. Kar pet moških, ki so nastopali v liku Marlboro Man-a, je umrlo od bolezni, ki jih povezujejo s kajenjem. Dva najbolj prepoznavna Marlboro Man-a sta bila celo nekadilca. Eden od njiju, Robert Norris, ki je v vlogi lika nastopal 12 let, je delo naposled opustil, saj ni želel biti slab zgled svojim otrokom.


Dandanes se zavedamo neizpodbitnega dejstva, da kajenje povzroča zasvojenost in vas lahko v grob spravi hitreje od marsikatere druge razvade. Zato »kavboji« današnjega časa s plakatov ne pozirajo obriti in s cigareto, temveč z brado in v roza srajčki. To pa je že tema za kakšen drug blog zapis wink

 

 

 

Kukali smo na: https://en.wikipedia.org/wiki/Marlboro_Man

Slikca iz: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Falchetron.com%2FMarlboro-Man&psig=AOvVaw1CUC2X2ZzAKrlP72z9wl9_&ust=1580564713911000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCIizu4b9recCFQAAAAAdAAAAABAz

 

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.