Blog

 
Svetloba vedno zmaga

Tako kot v pravljicah dobro vedno premaga zlo, tako tudi v resničnem življenju človek že od nekdaj verjame v (pre)moč svetlobe, časti sonce in mu izkazuje hvaležnost. In v teh nenavadnih časih, ko je pogled v prihodnost meglen in nestanoviten kot milni mehurčki, je še toliko bolj pomembno, da vemo, da svetloba vedno zmaga.

 
Narava že ve … in tudi letos je, kot tisočletja poprej, v deželo prišla pomlad, gozdovi in polja so ozeleneli, ptice pojejo, da je veselje, vesolje pleše svoj ples … Vse je točno tako, kot mora biti.


Jutri (sobota, 20. 6. 2020, ob 21.44), kot že tolikokrat doslej, nastopi poletni solsticij, ki nam bo prinesel intenzivno energijo, zato je prav, da dan izkoristite v naravi, na soncu, morda prespite pod zvezdami, hvaležni za vse, kar imate.


Za naše prednike je poletni sončev obrat predstavljal enega najpomembnejših praznikov, nabit z magijo in čarovništvom. Tradicionalno se je na ta dan častilo vez z naravo, z elementarnimi in duhovnimi bitji, opravljali so se obredi za zdravljenje planeta, ljubezni, zaščite … Ob večerih so ljudje kurili kresove in plesali okrog njih. Verjeli so, da ogenj, zakurjen na kresno noč, pomaga soncu ohraniti in pomnožiti njegovo moč.


Tokratni poletni solsticij nas spodbuja, da zaživimo svoj polni potencial in pričnemo živeti svoje poslanstvo. Naše poslanstvo na Zemlji je med drugim, da smo iskreni do sebe, kar ni vedno preprosto. A bolj bomo iskreni in resnicoljubni, lažja bo pot.

Naj bodo vaše poti lepe in obsijane s soncem.

 

Malce navdiha smo našli tu: 

https://sensa.metropolitan.si/osebna-rast/poletni-solsticij-vrhunec-energije/

 

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.