Blog

 

O objemanju …

Novo leto je že »daleč« za nami, ta teden smo preživeli statistično najbolj depresiven dan v letu in sama sreča, da mu sledi svetovni dan objemanja …


Seveda so svetovni dan objemov prvič razglasili v ZDA, 21. januarja 1986. Na idejo je prišel duhovnik Kevin Zaborney iz Michigana, ki je želel spodbuditi bolj pogosto izkazovanje ljubezni prijateljem in družini. 21. januar je bil izbran načrtno, saj je ravno nekje na sredini med božičem in valentinovim, ko je razpoloženje ljudi nekoliko slabše.


Študije so pokazale, da ima človeški stik blagodejen vpliv na zdravje – tako psihično kot fizično. Človekov dotik pomaga pri izboljšanju imunskega sistema, zniža stopnjo tveganja za razvoj srčnih bolezni, v kombinaciji s smehom pa pomaga pri obvladovanju bolečine, osamljenosti, depresije, tesnobe in stresa.


Po mnenju Virginije Satir, svetovno priznane družinske terapevtke, “potrebujemo štiri objeme na dan, da preživimo, osem objemov, da se obnavljamo, in 12 objemov na dan, da lahko rastemo.” Če mislite, da je osem objemov na dan visoka številka, vprašajte svoje otroke, kolikokrat na dan bi si želeli biti objeti. Verjetno vam bodo postavili cilj, ki je še bolj drzen (in poln zadovoljstva).

 

 

Povzeto po tem in tem.

 

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.