Blog

 

Knjigobežnice

 

Med zelenimi valovi je letošnje Knobleharjevo leto zares pestro. Skoraj vsak teden se zgodi kak dogodek, ki je povezan z obletnico rojstva velikega škocjanskega rojaka. Zadnji v vrsti se je prejšnji teden odvil v parku pred župnijskim domom v Škocjanu, ko je v občini zaživela prva knjigobežnica.

Na pobudo učiteljice lokalne OŠ Frana Metelka Škocjan, ge. Patricije Haler, je šolski hišnik g. Milan Markelc izdelal lično hišico, ki jo je v prijazno zunanjo podobo »oblekla« ga. Mateja Korenič. Na začetku pomladi in na svetovni dan poezije (21. marca), so učenci pripravili krajši kulturni program, s slavnostnim prerezom traku pa so knjigobežnico v uporabo predali ravnateljica ga. Irena Čengija Peterlin, župan g. Jože Kapler in predsednica šolske skupnosti učencev devetošolka Julija Srpčič. Prve knjige so vanjo poleg ravnateljice in župana prispevali še učiteljica Patricija Haler, bibliotekarka Zala Štamcar in župnik Tone Dular.


Knjigobežnica je fenomen, ki se je z družabnega omrežja Facebook preselila v realnost. V hišici različnih oblik so shranjene knjige, ki si jih lahko brez obveznosti vzameš, v zameno pa podariš kakšno svojo. Zemljevid knjigobežnic v Sloveniji najdete tu, več o knjigobežnicah pa lahko preberete na spodnjih povezavah:

https://www.facebook.com/groups/knjigobeznice/


https://siol.net/trendi/kultura/knjigobeznice-fenomen-ki-se-je-s-facebooka-preselil-v-resnicno-zivljenje-328045


http://old.nuk.uni-lj.si/knjiznicarskenovice/v2/podrobnostClanek.aspx?id=1106

 

Zapisi in novice

Želim prejemati novice, napovednik dogodkov in druge zapise zelenih valov.
Please let us know your email address.

Pridruži se nam na socialnih omrežjih in uživaj!

 

       

 

Vaši vtisi

Kako ti je bilo pri nas?
Zapiši doživljaj in prilepi sliko ali dve.